Radio Kosova, 2015. Megjithëse me një mbështetje modeste institucionale, tradita e këngës folklorike në Deçan vazhdon të kultivohet nga rapsodë të apasionuar, të cilët japin gjithëçka nga vetja për ta mbajtur gjallë si dhe bartur tek brezi i ri. I tillë është edhe Grupi i Rapsodëve “Dervish Shaqa” nga Deçani, të cilët me emrin e emblemës së folklorit shqiptar funksionojnë si një trup i vetëm. Për reportazhin radiofonik klikoni këtu 

Ajetë Sh. Beqiraj, Radio Kosova 2015