Lagja e Mazrekajve, ne Dranoc

8 nentor 2012, Radio Kosova & Blue Sky, Në Dranoc të Decanit eshte bere inaugurimi i rruges në Lagjen e Mazrekajve, me  c´rast ishte prezente edhe ambasadorja  amerikane, Tracey Jacobson. Realizimi i projektit u mundesua nga USAID-i ne vlere prej 43 mije dollaresh, me 9600 prej te cilave participoi komuna e Decanit.

 

Kulla qindvjecare qe joshin me origjinalitetin shekullor eshte kompleksi me te cilin shquhet fshati i Dranocit, ndersa rruga e zgjeruar dhe shtruar me gure te ngreh i me dore brenda ketij imazhi karakteristik te cilin mund ta gjesh vetem ne kete cep te komunes se Decanit. Kjo eshte arsye per feste per

Dashuria per trashegimine qe ne femijeri

komunitetin e ketushem, i cili si mirenjohje ndaj popullit amerikan organizoi mikpritje madheshtore me flamuj, kenge e valle per ambasadoren Tracy Jacobson, e cila fjalen e saj e mbajti ne gjuhen shqipe:

“Kam degjuar qe Dranoci eshte fshat shume i bukur, ndaj jam e lumtur te jem ne nje vend i cili mund te mbrojw te gjitha traditat dhe trashegimine kulturore dhe njekohesisht, gjen menyre e komunikimit dhe te bashkepunimit me te gjithe qytetaret”-tha ambasadorja Jacobson.

Ne Dranoc zhvillohet turizmi rural  

Dranoci pret ambasadoren Jacobson

Shpresojme qe ky projekt te ndihmojw ne ndertimin dhe rritjen e potencialit turistik te qytetit dhe ne rritjen e turizmit poashtu, cfarw do te ndikoje menjehwre dhe ne rritjen ekonomike meqe vizitoreve iu duhen restorane dhe bujtina, shtoi ambasadorja Jakobson.

“Pervec ndihmes fizike sic po e shihni, ne jemi duke punuar me komunen qe t´i kuptojme nevojat e tyre dhe c´herbime mund t´iu ofrojnw per qytetarwt. Unw dua ta pergezoj kte komune meqenese eshte prej te paktave qe e ka Grupin e Grave Asambleiste dhe une besoj se me fuqizimun e grave do t´kemi  rezultate fantastike”-tha nder te tjera ambasadorja Tracy Jacobson.

Mirenjohje per popullin amerikan

Kryetari  i komunes Rasim Selmanaj pergezoi ambasadoren amerikane per rizgjedhjen e

Komuniteti i lumtur per rrugen me kalldrem

presidentit Barack Obama si dhe shprehu  mirenjohjen  e thelle per ndihmen e vazhdueshme te qeverise  dhe popullit amerikan.

“Sot perurojme nje projekt kapital per komunen e Decanit, i cili eshte fryt i partneritetit, angazhimit dhe kontirbutit te perbashket me USAID-in, perkatsisht, programin DEM-i me te cilin kemi arrit suksese te shumta ne disa kemi pergjate ketyre viteve. Ndersa, e madhe eshte mirenjohja ndaj shtetit dhe popullit amerikan dhe jam i bindur se kjo miqsi do te vazhdojw”-tha kryetari Selmanaj.

Ndertimi i rruges-shtytje per zhvillimin e turizmit

Gajte raportimit nga Lagja e Mazrekajve

Projekti i rruges me kubeza ne Lagjen e Mazrekajve me 250 metra gjatesi dhe 5 gjeresi, i cili kap vleren prej 43 mije dollaresh eshte mundesuar nga USAID-i , permes programit DEM-i, ne te cilin komuna ka participuar me 9600 euro,shpjegoi menagjeri projektit, Shkelzen Goqi.

“Iu ka dhene rendesi e vecante si zone e trashegimise kulturore dhe punimet jane fokusuar kryesisht  ne traditen e vjeter, me c´rast eshte punuar nje kalldrem i vjeter ne kushte shume te mira. Qellimi eshte zhvillimi i turizmit ne kete zonw me rendesi te vecante”.

Ambasadorja amerikane Tracy Jakobson paraprakisht ndaloi ne komunen e Decanit, me c´rast vizitoi edhe Manastirin e Decanit.

Leave A Comment

Your email address will not be published.