Dita Ndërkombtare kundër Tuberkulozit

24 mars 2010, Dojce Vele, Sipas Ministrisë së Shëndetësisë së Kosovës, në krahasim me përiudhen e pasluftës kur numri i të infektuarve me sëmundjen e tuberkulozit ishte rreth 2000, falë mbështëtjes së fuqishmë të Fondit Global numri i pacientëve me TBC ka rënë në 901. Të dhenat zyrtare tregojnë së TBC më shumë është e shprehur në zonat rurale të Kosoves si dhe në qendrat më varfëri më të theksuar, përderisa më të rrezikuara janë grupmoshat e reja.
 

 

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5384410,00.html

Leave A Comment

Your email address will not be published.