Ky reportazh radiofonik sjell kujtimet e brezit të mesëm dhe të vjetër, të cilët stinët e ngrohta i kalonin nëpër bjeshkët e tyre duke siguruar kshtu një pjesë të mirë të të ardhurave të buxhetit familjar me shfrytëzimin e kullosave, mbledhjen e frutave të malit si dhe grumbullimin e produkteve të qumështit nga ambienti i pastër i bjeshkës. Reportazhi është realizuar me 2014-të, në Bjeshkën e Strellcit. Reportazhi radiofonik gjendet në linkun e bashkangjitur.

 

“Verimet në bjeshkë dikur” Radio Kosova, 2014

Përgatiti dhe realizoi: Jeta Beqiraj

Redaktore: Sabrie Haxhiu

© RTK & Ajetë Shaban Beqiraj