Date Archives January 2022

Verimet në Alpe-Bjeshka e Zllonopojës

28 janar 2022,Radio Televizioni i Kosovës. Bjeshkët e Isniqit shtrihen në zonën kufitare Kosovë-Mal i Zi – Shqipëri, në një sipërfaqe prej rreth 50 kilometrash katrorë, te cilat deri në shpërthimin e luftës së fundit shfrytëzoheshin për zhvillimin e blegtorisë.Pas luftës,tradita e verimeve u zbeh për një kohë, për t’u rikthyer pas pak vitesh me të njëjtin hov dhe në formë të re.Reportazhi i bashkangjitur sjell pak nga larmia e jetës shumëngjyrëshe në Bjeshkën e Zllonopojës,njëra ndër të pesë bjeshkët e Isniqit. TV reportazhi në linkun bashkangjitur The Isniq Mountains… Read More