Radio Kosova, 2015. Megjithëse me një mbështetje modeste institucionale, kënga folklorike po vazhdon të kultivohet nga rapsodë të apasionuar të cilët japin gjithëçka nga vetja për ta mbajtur gjallë si dhe bartur tek brezi i ri. I tillë është edhe Grupi i Rapsodëve “Dervish Shaqa” nga Deçani, të cilët me emrin e emblemës së folklorit shqiptar funksionojnë si një trup i vetëm. Për reportazhin radiofonik klikoni këtu 

Ajetë Sh. Beqiraj, Radio Kosova 2015