Date Archives July 2021

Java e jashtëzakonshme-Helmimet masive në Deçan

16 korrik 2021. Për 7 ditë me radhë komuna e Deçanit është në qendër të vëmendjes për shkak të një helmimi nga i cili pësuan mbi 2,000 qytetarë. IKShPK ka dalë me dyshimet e para për praninë e dy lloj bakteresh në ujin e pijes. Kompania e Ujësjellësit “Hidrodrini” insiston se uji i pijes nuk është i kontaminuar. Ndërsa, pushteti lokal dhe qendror kanë angazhuar të gjithë mekanizmat për gjetjen e burimit të infeksionit, si dhe për tejkalimin sa më të shpejtë të situatës së krijuar e cila çoi komunën… Read More

rfgthjklfgn…!!!

(…?) setrcgvbjlm’,;lguhijo;k[‘pjuyiotuirdtfjgjblhnj’kpuoy8otirfyvbhk jl’ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp plkbjvkfjtur67t8youp;jlnk,bjvhdtyr546687uiop;klnk,bjhvdtr56789ipo kl;m/;kl'[efoi09thoilkj;okreit9-8798yorhijpokpafi0t80ty89fhiocj;k’l[csao-f3r98708yuejodskpl[p\d=r98u0pjo[kplofe0t-i9upj;kpei0t9ujk0ie-t9]uoy8tr6kdtfyihlj’kpuyt6r7eysrdfghi;j’kpu9t78ew4xcgjvblhiy8kre5wyc gjvkghitu7rdt;’lpiouiytytdhcgvhkbh;j’p[u9p8o7irueytdhvhklj;o]i[9708586re tdfjghljo;i[u978p695846rfvhbj,nm,l/;>”fyuuhiljkn.,bmjgvhcghdurtiuighjb,vmcgnhxd l[o0i7895r6et4rdhfjl;ok]89785865eyrdhcgvjbkljo;pu98y6t6r5eyrdfcghvkjhlioy7t 6r5yedhghjgkuuy7t6r5ytdg poiugyfguhjilk;

Jam Unë…

JAM UNË… (Popullit tim…Tokës sime të djegur!) Jam unë Gjaku i derdhur Në zemër të kësaj toke Ngado që shpërthejnë lulëkuqet Rënjët kanë në plagët e mia, Me hapa mata trojet e shqipes Kreshtat tona me krahë pushtova Ku më zuri Ora lashë edhe shpirtin Mbi unin tim vuri themel liria. Jam unë Krahu i Paepur Shtylla e fortë e kësaj kështjelle Një jetë dhashë një tjetër mora Mua as plumbat nuk më shpojnë, Jam dora qe iu shtri karvaneve Me bukë kripë e zemër Jam trualli i hartës së… Read More

PËR TY, nënëmadhja ime!

Nënë, sot dua te te admiroj per se gjalli, per virtytet prej te cilave nuk u zhveshe as ne kete pleqeri te thelle…Sepse, sa me me thelle shoh fytyrat une perceptoj me qarte driten e mendjes e te shpirtit qe te larteson mbi grate tjera. Ndaj, bekuar Zoti qe me vendosi ne preherin tend dhe me fal perse jo per secilin mund te jem ne lartesine tende te durimit e te dhurimit, sepse parimet i kam ligj dhe maskat e teatrot, vdekje! TE DUA MBI GJITHE BOTEN, NËNËMADHJA IME! ©… Read More

Në Kosovë zyrtarët pasurohen e populli varfërohet

19 shtator 2009, Dojçe Velle. Sipas Agjensisë Kosovare Kundër Korrupsionit, korrupcioni është i shtrirë që nga pushteti qendror e lokal deri te ndërmarrjet publike ndërsa, në rend të parë rradhitet gjyqësori. Mosraportimi i rasteve pengon luftimin e kësaj dukurie. Kredi për “blerjen” e vendpunimit Ejup Berisha nga Gjurgjeviku i Klinës, ka bindjen se në Kosovë problemet zgjidhen vetëm me dhënie të mitos. Dhe, megjithëse halli e ka bërë të dalë jashtë vetes, ai tashmë ka kuptuar se është viktimë e një mashtrimi. “N´paq pare me ju dhanë…Një vëlla temin që… Read More