Date Archives May 2020

Ramazani 2020 në karantinë…

“There is no God but Allah and Muhammad is his messenger”. Gjirime 10-të ditore në apartamentin tim gjatë Ramazanit në karantinë… Pejë, maj 2020. Youtube video Video © by Ajetë Shaban Beqiraj

Digjen pyjet e Rozhajës si dhe shkolla e vetme shqipe

16 maj 2020, Pyjet e Malsisë së Rozhajës gjatë ditës së djeshme janë përfshirë nga zjarri i cili është shtrirë në dhjetëra vendbanime.  Ndërsa në orët e vona, shkolla e vetme shqipe në Dacaj është thyer dhe i është vënë flaka. Lexo më shumë… Sot, Malsia e Rozhajës është gëdhirë pa pyjet shekullore të cilat ishin mushkëria e qytetit. Ndërsa hapësirat e shkrumbuara si pasojë e ndërhyrjes së vonuar institucionale, pasqyrë e errët e një shteti i cili para tri dekadash ka shpallur veten Shtet Ekologjik. Sepse, sipas banorëve të… Read More