Hachiko 2018 +… !

“Dhe, kridhem në gjumë krejt i sigurt se zgjimi do të jetë ringjallje…!” (Moikom Zeqo)

P.S.Hachiko njihet si “Qeni Besnik”, i cili përditë përcillte e priste pronarin e tij Hidesaburo Ueno, profesor në departamentin e bujqësisë në Universitetin e Tokios. Kjo ndodhi edhe pas vdekjes së Uenos nga një hemoragji cerebrale, kur qeni duke mos u pajtuar dot me vdekjen e pronarit të ti, për 9 vite vazhdoi ta priste në stacionin e trenit derisa ndërroi jetë edhe vet.
Që nga ajo ditë, populli japonez e bëri simbol të besnikërisë dhe i ngriti përmendore, përderisa mbi këtë histori u gjirua edhe filmi me të njëjtin emër, në të cilin rolin e profesorit interpreton aktori me famë botërore, Richard Geere.

©Ajetë Shaban Beqiraj

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.