Date Archives August 2018

Hachiko 2018 + …

Hachiko njihet si “Qeni Besnik”, i cili përditë përcillte e priste pronarin e tij Hidesaburo Ueno, profesor në departamentin e bujqësisë në Universitetin e Tokios. Kjo ndodhi edhe pas vdekjes së Uenos nga një hemoragji cerebrale, kur qeni duke mos u pajtuar dot me vdekjen e pronarit të ti, për 9 vite vazhdoi ta priste në stacionin e trenit derisa ndërroi jetë edhe vet… Që nga ajo ditë, populli japonez e bëri simbol të besnikërisë dhe i ngriti përmendore, përderisa mbi këtë histori u gjirua edhe filmi me të njëjtin… Read More