Date Archives June 2018

Besimet tradicionale shqiptare-shembull harmonie ndërfetare në botë

Teksa nëpër vende të ndryshme po zhvillohen beteja të egra ndërfetare, komuniteti shqiptar kudo në botë mbetet shembull i harmonisë ndërmjet besimeve. Ne Nju Jork, po këtë fryme harmonie shekullore promovojnë bashkërisht edhe prijësit fetar të tri besimeve  tradicionale shqiptare, katolike, ortodokse dhe islame.  Kisha Katolike Shqiptare në Amerikë “Zoja e Shkodres” me seli në provincën Harsdale(Yonkers) të Nju Jorkut, në të cilën frekuentojnë  besimtarë shqiptar nga shtetet: New Jersey, Conectikat dhe New York është ndertuar me contributin e besimtarëve si dhe është bekuar në vitin 1999. Dom Pjetër Popaj:”Të… Read More