Date Archives July 2016

Kodra ilire Jerina mbulohet me mbeturina

Mali i mbeturinave ne Jerina  Martinajt pare nga Jerina 21 korrik 2016, Bota Sot. Ne fshatin Martinaj, komuna e Plaves ka vendosur nje vendgrumbullim te hapur mbeturinash prane vendbanimev, pa miratimin e banoreve dhe rezistenca e tyre eshte thyer me force. Hedhja e tyre mbi gërmadhat e selisë së perandoreshës ilire Jerina, përdhos trashëgimine kulturore të komunitetit autokton shqiptar. Përderisa, presionet e qeverisë malazeze ndaj banorëve me arrestime, gjykime e gjoba si pasojë e rezistencës kundër kësaj deponie tashmë kanë rezultuar me shpërnguljen e dhjetëra familjeve. Kundër këtij vendgrumbullimi ka reaguar edhe… Read More