Date Archives April 2016

Koshare-17 vjet nga thyerja e kufirit Kosovë-Shqipëri

9 prill 2016, Radio Kosova, Sot, në Koshare të Gjakovës në praninë e përfaqësuesve të institucioneve të Republikes së Kosovës dhe të Shqipërisë, të familjarëve të dëshmorëve dhe martirëve, invalidëve dhe veteranëve të UCK-së, të diasporës shqiptare si dhe të qytetarëve të shumtë nga trojet etnike është perkutjuar 17 vjetori I Betejës së Koshares. Beteja e Koshares në kuadër të operacionit “Shigjeta”, është njëra ndër më të përgjakshmet dhe më heroiket e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në të cilën u bë thyerja e kufirit Kosovë-Shqipëri. Sot po shenojme… Read More

U përkujtuan viktimat e masakrës së Lubeniqit

1 prill 2016, Radio Kosova, Në Lubeniq të Pejës është shënuar 17 vjetori I masakrës së Lubeniqit, në të cilën forcat serbe vranë 80 meshkuj, 13 prej të cilëve ende rezultojnw të zhdukur.  Magjun Alimehaj, 74 vjecar, njeri ndër tetë të mbijëtuarit e kësaj masakre kujton si ka mbijetuar për të rrëfyer tmerrin e asaj ditë: “Forcat serbe na nxorën nga shtëpitë, rruges na ndanë nga familjet dhe në mës të fshatit na pushkatuan të gjithëvë. Pasi u larguan, unë me dy prej të cilëve patën mbijetuar u tërhoqëm zvarrë e… Read More