Date Archives August 2015

Shaban Bali Nokshiqi shkruan ne vjersha histori

11 gusht 2015, Radio Kosova. Të krijosh, don të thotë të derdhësh shpirtin në art dhe ta ndash atë me të tjerët. E kur kjo ndjesi shpërthen në muzgun e jetës, kjo është një e papritur e bukur njerëzore e cila duhet cmuar dhe perqafuar. E tillë erdhi tek Shaban Bali Nokshiqi, i cili ne moshën 90 vjecare sakrificën e familjes se vet nga Nokshiqi i Plavës e derdh në vargje vajesh me rimë.  Rrugetim i ieger i 6 guhtit 1944,kur familja Nokshiqi për të dytën herë u përfshi nga dhuna e forcave barbare… Read More