Date Archives October 2014

Deponia e Martinajve në Atlasin Global të së Drejtës Mjedisore

Protetstat e banoreve te Martinajve kunder deponise 2 tetor 2014, Radio Kosova, Pas përplasjeve të banorëve të Martinjave me pushtetin e Plavës e cila me asistencën e policisë ka vendosur një vendgrumbullim mbeturinash mbi fshatin Martinaj, problemi është vendosur në Ejolt Atlas. Youtube link    “Ejolt Atlas” është një projekt global i Bashkimit Evropian për hulumtimin, katalogizimin dhe analizimin e konflikteve ekologjike në botë, të cilat bien ndesh me të drejtën mjedisore. Ndërsa, Zyra Evropiane për Ambientin, rastin e Martinajve e vlerëson si një shkelje flagrante e të drejtës mjedisore… Read More