Date Archives April 2014

Emerimi i rrugeve ne komunen e Decanit me parregullsi te shumta

Sheshi “Isa Boletini”ne Isniq(foto fshati Isniq) 26 prill 2014, Radio Kosova. Decani eshte komuna e vetme krahas Fushe Kosoves, e cila ka perfituar nga projekti i  Bashkimit Evropian “Mbështetje për Agjencinë e Regjistrimit Civil dhe Sistemin e Unifikuar të Adresave”. Sistemiinformativ për regjistrimin e adresave eshte plotësuar me të dhënat e mbledhura në terren dhe tashme eshte bere shenjezimi i rrugeve ne komunën e Deçanit.Por, ankesa nga komuniteti deshmojne per parregullsi te shumta. Emerim rrugesh pa mbledhje neper fshatra, miratim pa vullnetin paraprak te komunitetit, keqperdorime te nenshkrimeve dhe emerim… Read More

“Virgjëresha e përbetuar” e Malajve të Rugovës

  Mire Mete Lajci-Burrnesha e Malajve te Rugoves(Foto nga Ben) 18 prill 2014,Radio Kosova, Ne fshatin Malaj në zemër të Rugovës, nga prindërit Vake dhe Metë Lajçi para 73 vjetësh u lind një vajze e cila me 6 vjetet e saj hoqi dorë nga gjinia e lindur, duke përforcuar përcaktimin e saj që në moshë të re me fjalën e një ”virgjëreshë të përbetuar” e cila do të heq dorë nga feminiteti i saj,përgjithmonë. Është kjo Mire Metë Lajçi, ndër burrneshat e rralla në Kosovë,  e cila gjithë jetën i qëndroi… Read More