Date Archives January 2014

Banoret e Rastovices pas 15 vitesh me ujesjelles

  Perurimi I ujesjellesit ne Rastovice(foto R.Selmanaj) Radio Kosova, 8 janar 2014. Pas 15 vitesh, banoret e fshatit Rastovice te Decanit do te behen me ujesjelles. Ky eshte fillimi i zgjidhjes se nyjes se ujesjellesit per dhjete  fshatra te komunes se Decanit, i cili po zvarritet tash 10 vjet. Te mbi 1,300 banoret e fshatit Rastovice nuk do te kene me veshtiresi me furnzimin me uje te pijes, se tashme te 150 shtepite e tyre tashme jane paisur me ujesjelles te ri.Dhe, vite te tera pa te ishin tejet te gjata,thone… Read More

Krishtlindjet ortodokse në Kosovë – Incidente dhe mesazhe paqeje

Manastiri i Deçanit 7 janar 2014, Dojce Vele. Një ditë pas protestave në Gjakovë dhe refuzimit të vizitës së perfaqsuesve serb, presidenti i Serbisë Aleksander Vuciq mori pjesë në liturgjinë e mbajtur në Manastirin e Graçanicës.  Liturgjia qendrore e Krishtlindjeve ortodokse u shërbye në Manastirin e Gracanicës nga drejtuesi i Kishës Ortodokse Serbe për Kosovën Teodosije, Peshkop i Rashkës dhe Prizrenit i cili dha mesazhe paqeje. Në liturgjinë qendrore të Krishtlindjeve në Gracanicë mori pjesë edhe zëvendëskryeministri i parë i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, i cili në prag të vizitës tha,… Read More