Date Archives September 2013

Një dekadë nga lumturimi i Nënës Terezë

 6 shtator 2013,Dojce Vele, Në katedralen “Nëna Terezë” në Prishtinë është shënuar 10 vjetori i lumturimit të humanistes shqiptare Gonxhe Bojaxhiut dhe 1700 vjetori i Ediktit të Milanos. Në manifestimin treditor të 10 vjetorit të Lumturimit të Nënë Terezës dhe 1,700 vjetorit të Ediktit të Milanos, qëndroi e hapur ekspozita e hartave gjeopolitike të kohës së Konstantinit, një simpozium mbi rolin e Konstantinit dhe 1700 vjetorin e Ediktit te Milanos, vizitë në qytetin antik në Ulpianë dhe një koncert nga Filharmonia e Kosovës për tú përmbyllur më meshën solemne të… Read More

Një dekadë nga lumturimi i Nënë Terezës

Nënë Tereza, 14 qershor 1997(Foto AP) 6 shtator 2013, Dojçe Velle. Në Prishtinë u shënua 10 vjetori i lumturimit të Nënë Terezës dhe 1700 vjetori i Ediktit të Milanos. Ceremoninë solemne e udhëhoqi i dërguari i Papës, shkelqësia e tij Francesko Canalini.Mother Teresa smiles while talking with United Nations Secretary General Kofi Annan on Saturday, June 14, 1997, in New York. Annan and Mother Teresa met today at The Missionaries of Charity in the South Bronx section of New York for a private meeting. (AP Photo/UN, Evan Schneider)E lindur me… Read More