Date Archives December 2012

Maratonë bamiresie ne prag te Kurban Bajramit

25 tetor 2012, Radio Kosova. Ne prag te festes se Kurban Bajramit, Grupi i Grave Asambleiste të Komunës së Deçanit vizitoi 20 familje skamnore te identifikuara nga Kryqi i Kuq, duke shperndare pako ushqimore te siguruara nga bizneset decanase. Me kete rast edhe shoqata dhe qytetare i jane bashkangjitur thirrjes se Bashkesise Islame per solidarizim me familjet ne nevoje. Aksioni humanitar i Grave Asambleiste te Decant filloi ne kampin ,,Garibaldi ‘’, në të cilin aktualisht jane te vendosura 12 familje te pa strehe. Nder ta jane Servete Krasniqi, Hajrije Hoxhaj,… Read More

T.:Maraton bamiresie ne prag te Kurban Bajramit 25 tetor 2012, Radio Kosova, Ne prag te festes se Kurban Bajramit, Grupi i Grave Asambleiste të Komunës së Deçanit vizitoi 20 familje skamnore te identifikuara nga Kryqi i Kuq,duke shperndare pako ushqimore te siguruara nga bizneset decanase. Me kete rast shoqata dhe qytetare i jane bashkangjitur thirrjes se Bashkesise Islame per solidarizim me familjet ne nevoje. Reportazhi bashkangjitur: Aksioni humanitar i Grave Asambleiste te Decant filloi ne kampin ,,Garibaldi ‘’, në të cilin aktualisht jane te vendosura 12 familje te pa strehe…. Read More

Krishtlindjet ne Kosove kremtohen ne frymen e tolerances nderfetare

Familja Berisha dhe familja Gashi festojnë së bashku 25 dhjetor 2012-Dojçe Vele, Krishtlindjet  në  Kosovë  po kremtohen nw  frymën e tolerancës tradicionale  ndërfe tare , me  mesazhe  paqje  dhe  harmoni ndërmjet besimeve. Katolikët e myslimanët në fshatin Papiq e kanë traditë nga parardhësit e tyre kremtimin e festave fetare bashkarisht. Natë  Krishtlindjeje. Një rrugë e veshur pjeserisht me  borë  e ngrice, con në   Papiq, një   fshat i vogë l në  perendim të Kosovës  i banuar nga 25 familje të  komuniteteve  katolikë  e muslimane. Shtëpitë e stolisua me  drita… Read More

Ne Isniq u hap muzeu “Etno Kastrioti”

3 nentor 2012, Radio Kosova. Në Isniq të Deçanit u be hapja zyrtare e muzeut privat,,Etno Kastrioti’’,  i cili posedon mbi 400 eksponate te periudhave te ndryshme te historise. Me kete rast, mysafiret paten rastin te prekin nga afer rite te ndryshme, kenge, valle dhe lojera tradicionale percjellur me sofren e begate shqiptare. Djem dhe vasha  ne veshjen kombtare peranash rrugices se shtruar me kalldrem e rrethuar me gardh kurore,eshte imazhi  i pare qe terheq brenda lashtesise shekullore, e prezantuar brenda muzeut „Etno Kastroti“ ne Isniq. Ndersa, te dera e… Read More

Tribunali I Hages liron Ramush Haradinajn nga te gjitha akuzat

Me flamur ne vrap drejt Vlores-100 vjetori i pavaresise se Shqiperise feste e dyfishte 29 nentor 2012, Radio Kosova & Blue Sky. Gjykata Nderkombtare e Hages e liroi nga te gjitha akuzat per krime lufte ish komandantin e Zones Operative per Dukagjin dhe ish kryeministrin e Kosoves Ramush Haradinajn me bashkeluftetaret e tij. Kthimi i tij ne vendlindje te nesermen e 100 vjetorit te pavaresise se Shqiperise, gezimin e kesaj feste gjithkombtare e shumefishoi. Qytetaret e Decanit te mbledhur para video projektorit ne qender te Decanit dhe gllogjanasit te mbledhur… Read More

”Ramushi po vjen” në Gllogjan

26 nwntor 2012, Radio Kosova. 100 vjetori I pavaresise se shtetit shqiptar ne Gllogjan po pritet nen ethet e pritjes se vendimit te Tribunalit te Hages per krime lufte per ish komandantin e Zones Operative te Dukagjinit dhe ish kryminitrin e Kosoves Ramush Haradinajn si dhe te bashkeluftetareve te tij. Nentor. 100 vjetori i pavaresise se Shqiperise, ne prag. Prandaj, flamujt kombtar neper rruge,dyqane e ballkone valojne qe tani, si para nje shekulli kur Ismail be Qemail e ngriti flamurin ne Vlore. Glogjanasi 80 vjecar, Arif Smajl Qerimaj kete feste… Read More