Date Archives November 2012

Riatdhesim I personave te deklaruar si shtetas te Kosoves

21 ne ntor 2012, Dojce Vele, Vetëm brenda 12 muajsh autoritetet kosovare kanë konfirmuar numrin prej mbi 1000 kërkesash nga vende të ndryshme të Bashkimit Evropian për verifikimin e prejardhjes së azilkekërkuesve në shtetin e tyre, shumica prej të cilëve tashmë e kanë statusin e rregulluar. Si pasojë e deklarimeve të rrejshme si shtetas të Kosovës, qindra prej tyre po riatdhesohen në vendet e origjinës. Agjencioni për Regjistrimin Civil në kuadër të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Kosovës, vazhdimisht  pranon kërkesa të ndryshme për verifikimin e të dhënave të personave… Read More

DAAD – Këmbimi akademik i Gjermanisë me Kosovën

Katharina Ertle, DAAD ne Prishtine   -se 13 nentor 2012, Dojce Vele. Shërbimi Gjerman për Këmbime Akademike (DAAD) për të diplomuarit dhe doktorantët nga Kosova, çdo vit ofron bursa të ndryshme për studim të mëtejmë në universitetet gjermane, me qellim te mbledhjes se përvojave të reja dhe krijimit te rrjeteve nëpërmjet të cilave do të krijohej lidhje ndermjet popujve dhe shteteve.Vetem vitin e kaluar, zyra e DAAD-së nëpërmes bursave të ndryshme ka mbështetur 96 bursiste nga Kosova, për  studim, ligjërim apo hulumtime në Gjermani. Florina Haziri nga Prishtina jetoi në… Read More

Inaugurohet rruga ne Lagjen e Mazrekajve

8 nentor 2012, Radio Kosova & Blue Sky, Në Dranoc të Decanit eshte bere inaugurimi i rruges në Lagjen e Mazrekajve, me  c´rast ishte prezente edhe ambasadorja  amerikane, Tracey Jacobson. Realizimi i projektit u mundesua nga USAID-i ne vlere prej 43 mije dollaresh, me 9600 prej te cilave participoi komuna e Decanit.   Kulla qindvjecare qe joshin me origjinalitetin shekullor eshte kompleksi me te cilin shquhet fshati i Dranocit, ndersa rruga e zgjeruar dhe shtruar me gure te ngreh i me dore brenda ketij imazhi karakteristik te cilin mund ta gjesh… Read More

Miftar Zeqa,pararoje e Bjeshkeve te Isniqit

Bjeshket e Isniqit(kendveshtrim nga Bjeshka e Prilepit)   20 tetor 2012, Radio Kosova. Miftar Zeqa, nga fshati Isniq i komunes se Decanit,icili nen petkun e bariut gjithe jeten ia kushtoi kombit e atdheut njihej si pararoje e Bjeshkeve te Isniqit nga sulmet e  serbo-malazeze.  Nje epoke pas vdekjes, vepra e tij kujtohet nga bashkekohesit dhe pasardhesit e tij. Miftar Zeqa u lind në fshatin Isniq të komunës së Deçanit, nga prindërit Zeqë Rexha dhe Nife Ramosaj nga fshati Carrabreg. Djemte e familjes Regjahmetaj ishin gjithmone ne sherbim te kombit dhe te… Read More

Shkolla e Strellcit kremton Diten e Shkolles me salle te re sportive

Fusha sportive e shkolles Bajram Curri 3 nentor 2012, Radio Kosova. Shkolla e Mesme e Ulet “Bajram Curri” ne Strellc te Eperm, shenoi Diten e Shkolles me salle  te re sportive. Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit vetëm në 3 vitet e fundit  në infrastrukturën sportive të komunës së Decanit i ka investuar rreth 2 milionë euro, perfshire edhe sallen sportive.  Nxënësit e Shkollë së Mesme të Ulët „Bajram Curri“në Strellc të Epërm dhe stafi shkollor, shënuan ktë ditë të shumëpritur në një atmosferë festive.Sepse, perurimi I kësaj salle don… Read More

Praktika për ballkanasit e rinj në kompanitë gjermane

Elsa Dede beri praktike te Praktiker AG 1 nentor 2012, Dojce Vele. Falë mbështetjes së Komitetit për Marrëdhënje Ekonomike me Evropën Juglindore dhe nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim dhe Zhvillim, cdo vit nga 60 të rinj nga vendet e Ballkanit Perendimor zhvillojne praktika në kompanitë gjermane, në Gjermani. Programi  i praktikave për studentë dhe të diplomuar nën moshën 30 vjec për të rinjtë e Ballkanit Perëndimor, mbështetet, financohet dhe organizohet nga Komiteti per Marrëdhënje Ekonomike në Evropën Juglindore dhe Ministria Federale Gjermane per Bashekpunim dhe Zhvillim. Admir Lleshi nga… Read More