Date Archives February 2012

Nevojitet kujdes i shtuar per Lagjen Garibaldi

27 shkurt 2012, Radio Kosova. Per shkak se reshjet e medha te bores kane renduar edhe me teper jeten e banoreve te “Lagjes Garibaldi”ne Decan, kujdesi ndaj tyre ka qene me i shtuar dhe kontigjenti i sotem i ndihmave te ardhura nga Federata Nderkomtbare e Kryqit te Kuq ne bashkepunim me Kryqin e Kuq te Kosoves, eshte i treti me radhe qe nga fillimi i reshjeve te bores. Rruga dykilometershe e cila con ne Qendren Kolektive “Garibaldi”, pas dy javesh me  te reshura bore, tashme duket si nje gjysme tunel … Read More

Lojërat e fatit-Ketu fitorja dhe humbja jane motra

21 shkurt 2012, Dojce Vele, Në Kosovë, mungesa e aktiviteteve për të mitur dhe papunesia enorme për të rritur, jane ndër arsyet kryesore të frekuentimit në lokalet e lojërave të fatit. Ndwrsa, vendndodhja e kwtyre lokaleve vend e pa vend ka nxitur aksione te përbashkëta të institucioneve përkatëse për mbylljen e tyre. Nevoja për mbijetesë dhe pamundësia për ta bërë këtë në mënyrë të ligjshme shpeshherë con në rrugë pa krye. Dhe kshtu, burimi i pretenduar për një të ardhme më të mirë përnjëherësh shndërrohet në varr për të tashmen e… Read More

Bora ne Decan paralizon cdo pore te jetes

  Deçan Strellc i Poshtem 16 shkurt 2012, Radio Kosova,  Qytetaret e Decanit po perballen me veshtiresi te shumta per shkak te gjendjes se krijuar pas reshjeve te medha te bores. Nga komuna thone se, po bejne perpjekje te vazhdueshme per te tejkaluar kete gjendje te jashtezakonshme, ndonese me kapacitetet ekzistuese dhe buxhetin e limituar, gjendja nuk mund te tejkalohet lehte. Nderkohe, disa vendbanime nga bora qe arrin 2 metra lartesi jane pothuaj te izoluara .  Fshati Dashinoc, pika me e larget ne lindje te Decanit pas Maznikut, aktualisht nuk… Read More

Kulla e Gjukajve ne radhen e objekteve per nderhyrje emergjente

7 shkurt 2012, Radio Kosova, Te qindra kullat e Rrafshit te Dukagjinit nuk jane me. Numri i tyre eshte zvogeluar dukshem, nga lufta, nga koha por edhe nga faktori njeri. Mirepo, ka edhe te tilla qe fale kujdesit te pronareve te tyre si dhe institucioneve perkatese, jane futur nen mbrojtje si monumente te trashegimise kulturore perderisa te tjera, per shkak te gjendjes se tyre emergjente, po konservohen dhe restaurohen.Nder to eshte edhe kulla e Kajtaz Gjukajt ne Strellc te Poshtem , e cila fale fondeve te Ministrise per Kulture, Rini  dhe… Read More