Boni i lashtë dhe modern

25 tetor 2010, Radio Kosova, Per 50 vjet kryeqytet i Gjermanise, seli e shumë institucioneve shtetrore, nderkombtare dhe qendër e shumë përfaqësive konsulore e diplomatike, qyteti i Bonit permban ne vete atrakcione te vecanta turistike te trashegimise natyrore, kulturore dhe historike. Ne universietet, teatrot e muzete e vendosura ne gjirin e pallateve e keshtjellave te ruajtura ne origjinalitetin shekullor, ne Bon ndjehet ecja e nje vendi neper kohe qe nga perandorite e lashta e deri ne qyteterimin e sotem. Por, Boni romak mbi te gjitha mbetet rezidence e princerve, vendbanim i muzicienteve te shquar, si dhe vendlinje e kompozitoirt te shquar, Ludvig Van Betoven, per nder te te cilit Boni njihet edhe si “Qyteti i Betovenit”.

 

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.