Date Archives February 2010

Arsimimi i boshnjakëve në Kosovë

25 shkurt 2010, Dojce Vele, „Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë ka punuar në hartimin e planprogrameve, përpilimin e teksteve shkollore, krijimin e ambientit për mësimdhënje si dhe për përgatitjen e kuadrit mësimor në gjuhën boshnjake“-thonë zyrtarë të kësaj minisitrie. Nga ana tjetër, nga prindërit dhe nxënësit boshnjakë vine ankesa për mungesë hapësirash shkollore dhe të teksteve mësimore në gjuhën boshnjake. http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5296236,00.html 

Lypës nga Shqipëria në Kosovë

Lypës në rrugë, Prishtinë 13 shkurt 2010, Dojçe Velle. Sipas të dhënave zyrtare në Kosovë afro 80 per qind lypësve vinë nga Shqipëria. Arsyeja me e shpeshtë është shpresa për gjetjen e një vendi pune, në mungesë të të cilit lëmosha mbetet e vetmja mënyrë mbijetesë.Ajo vjen nga Lezha. Por edhe pse me të bijën nëntë vjeçare mëngjes e mbrëmje kërkon lëmoshë nëpër trotuaret e Prishtinës, ajo nuk do të identifikohet, ngaqë i turpërohet realitetit të saj! “Me vjen zor….Degjo, motra! Unë dal në ora tetë deri në ora 4… Read More

Lypës nga Shqipëria në Kosovë

10 shkurt 2010, Dojce Vele. Sipas të dhënave zyrtare në Kosovë afro 80% e lypësve vijnë nga Shqipëria. Arsyeja me e shpeshtë është shpresa për gjetjen e një vendi pune, në mungesë të të cilit lëmosha mbetet e vetmja mënyrë mbijetese.     Ajo vjen nga Lezha. Por edhe pse me të bijën nëntë vjeçare mëngjes e mbrëmje kërkon lëmoshë nëpër trotuaret e Prishtinës, ajo nuk do të identifikohet, ngaqë i turpërohet realitetit të saj! “Me vjen zor…-ndrydhet ajo për të vazhduar: Degjo motra! Unë dal në ora tetë deri në… Read More