Toleranca fetare dhe objektet e kultit

11 tetor 2009, Dojce Vele Tradicionalisht, si religjion I njohur ndër shekuj në Kosovë është krishterimi katolik. Me rënjen e Kosovës nën pushtues të ndryshëm, në territorin e saj u shtri besimi musliman dhe ai ortodoks. Dhe, megjithëse koha e luftës dhe trazirat pas saj rrënuan shumë monumente te besimit musliman e ortodoks, Kosova vazhdon të radhitet ndër shtetet me tolerancen më të madhe ndërfetare. 

Leave A Comment

Your email address will not be published.