Gjilan: A e afron decentralizimi pushtetin prane qytetarit?

22 qershor 2009, Dojce Vele & Blue Sky, Qeveria e Kosoves eshte e perkushtuar te realizoje ne praktike procesin e decentralizimit, i cili vjen si kerkese e Pakos te Ahtisarit.Qytetit te Gjilanit me kete rast i shkeputen nente fshatra dhe i bashkangjiten komunes se Novoberdes. Banoret shqiptare me protesta dhe peticione kundershtojne shkeputjen nga Gjilani per faktin se ju largohen sherbimet me dhjetera kilometra. Nderkohe qe banoret serb, megjithese duan te mbesin pjese e Gjilanit, jane me pak te zeshem ne kundershtimin e ketij procesi.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *