Rryma të ndryshme përbrënda bashkësisë serbe në Klinë

12 qershor 2009, Dojce Vele & Radio Kosova, Klina eshte nder komunat e para ne te cilat ka filuar kthimi. Ne qytett dhe ne shtate fshatra ku jetonin serbet, tashme ka mbi 900 te kthyer. Ata kane levizje te lire dhe komuna ka qasje ne te gjitha vendet ku ka te kthyer. Mirepo, krahas papunesie e cila vazhdonte mabje familetj e ndara Kosove-Serbi, papunesise se madhe ne Kosove dhe mudnesise se te qenit ne amrrdhnje pune vetem duke qene te apguar nga isnitucinet e Serbise, ndikon ne ndarjen ne dy grupe te bashkesise serbe. Fshati Videje i Klines nuk eshte i vetmi ne te cili n verhen keto dukuri. 

Leave A Comment

Your email address will not be published.