Ne 27 vjetorin e rënjes së vëllezërve Gërvalla

17 janar 2009, Radio Kosova, Sot, ne Decan, me homazhe dhe kurora lulesh u perkujtua 27- vjetori i rënies së dëshmorëve të kombit Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zekes.. Me kete rast, para teatrit te qytezes u be zbulimi i pllakes perkujtimore te Jusufit.

Rrugët e fshatit Dubovikë u vershuan nga autoritete të jetës politike, të institucioneve qendrore dhe komunale, familjare të dëshmorëve dhe përfaqësues të shoqatave të dala nga lufta e UÇK-së dhe qindra qytetar, te cilet në shenjë nderimi dhe përkujtimi per veprën e vëllezërve deshmor Gërvalla dhe Kadri Zeka, bene homazhe dhe vune kurora lulesh prane varreve te tyre. Mbi varret e tyre kurora lulesh ka venë edhe lideri i AKK-së Ramush Haradinaj, pastaj delegacioni i KK të Pejës i udhëhequr nga kryetari i komunës, Ali Berisha si dhe ai i KK të Deçanit, me kryetarin Musa Berisha.

Ramush Haradinaj gjate venjes se kurorave me lule

Pas homazheve ne Dubovike, në Deçan është bërë zbulimi i pllakës përkujtimore të Jusufit, e vënë në hyrje të Pallatit të Kulturës me te njejtin emer. Zbulimin e pllakës përkujtimore e kanë bërë lideri i AAK-së, Ramush Haradinaj, kryetari i komunës Musa Berisha, bashkëshortja e Jusufit, Suzana Gërvalla dhe bashkëveprimtari Nazmi Selamanaj.
Krahas emocioneve dhe krenarise ne kete cast madhor, zonja Suzane shprehu mirenjohjen per respektin e vazhdueshme te isnitucioneve dhe popullit ndaj vellezerve Gervalla si dhe   besimin se komuna e Decanit, së cilës i takon edhe familja Gërvalla, do të përkujdesët edhe për rregullimin e varreve të vëllezërve Gërvalla, eshtrat e të cilëve gjatë ditëve të lirisë, nga Gjermania iu rikthyen Kosoves për të pushuar përgjithmonë në atdheun per te cilin u flijuan.
Bekim Vishaj, zyrtar i Drejtorisë Komunale për Kulturë, ka paraqitur një fjalë të shkurtër për veprimtarinë e dëshmorëve Jusuf dhe Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka, të cilet 27 vjet më parë nga UDB-je Jugosllave u vrane per t´u perjetesuar nga populli i vet.
Manifestimi qendror i shënimit të 27-vjetorit të rënies heroike të Jusuf dhe Bardhosh Gërvallës dhe Kadri Zekës, është mbajtur ne teatrin profesional Istref Begolli ne Peje. Duke qene se emrin e Jusuf Gërvallës e kishte mbajtur me krenari edhe Brigada 131, Zones Operative te Dukagjinit, me kete rast, kryetari i Kuvendit Komunal te Decanit, Musa Berisha, mirenjohjen vjetore “Jusuf gervalla”, ia ndau ish-komandantit te Brigades 131 Jusuf gervalla”, Daut haradinajt.
Ajete Beqiraj, Radio Kosova

Leave A Comment

Your email address will not be published.