Dy milione euro per ndertimin e Palestres Sportive ne Decan

25 tetor 2008 2008, Radio Kosova, Se shpejti ne Decan do te filloje ndertimi i pritetper ndertimin e Palestres Sportive, ne Decan, I mundesuar nga qeveria e Kosoves, e cila ka ofruar shumen prej 2 milione eurosh. Ky project eshte investimi me kapital I qeverise se Kosoves ne komunen e Decanit.

Rreth 2 milione euro nga qeveria e Kosoves te cilat do te investohen ne nje hapsire afro 650 metra katrore, ne lokacionin e siguruar nga Kuvendi Komunal I Decanit, po mundesojne realizimin e projekti te nje palestre sportive qe synon te zgjerohet ne nje kompleks te tere.
“Z. Rasim Selmanaj ka parapare qe  ne kete vend  te ndertohet j nje kompleks I madh sportive, I cili od te kete nje domethenje te madhe per sportin e komunes seDdecanit. Dhe, neqoftese realizohen keto projekte, sporti I komunes se Decanit mund te them se ne te ardhmen do te lulezoje dhe e ardhmja e tij nuk do te vehet me ne dyshim -shpjegon Avni Regjaj, nga Departamenti I Sportit ne Kuvendin Komunal te Decanit, per te shtuar se:  Kjo palester do te ngrihet afer Fabrikes se pompave ne Isniq, mendojme se eshte nje lokacion shume I mire ku ne te ardhmen llogaritet qe neqoftese nderohen komlekse te tjera sportive, do te mund te vine dhe te bejne pergatitje edhe ekipe te tjera edhe nga jashte, sepse Decani e ka nje pozite shume te mire turistike. Punimet pritet te fillojne ndoshta brenda dhjete ditesh dhe llogaritet te perfundojne gjate vitit te ardhshem, sepse eshte nje project madhor”.
Rasim Selmanaj, deputet I AAK-se ne Kuvendin e Kosoves, kerkoi me kembengulje investimet per realizimin e ketij projekti.
“Dhe, perkrahjen fillimisht e mora nga zevendeskryeministrit Hajredin Kuqi e pastaj edhe nga misnitri I kultures, z.Valton Beqiri dhe domosdo se do t’ I falnderoja per korrektesi dhe per sinqeritetin qe kane tregu ne perfitmin e ketij projekti. Gjithsesi eshte angazhim dhe perkushimimi I tyre dhe nuk eshte e teper nese I falenderoj dhe shpreh mirenjohje per kontributin e tyre ne ndertimin e kesaj palestre sportive ne Decan.
Decani ka nevoje te madhe per investime gjithfare. Ndersa, ju keni zgjedhur fushen e sportit. Perse?
“Jo rastesisht ka ndodhur sepse une kam qene dikur sportistet, futobollist activ dhe men njerzit e spoirtit kam qene shume I ldhur dhe duke pare faktin se njerezit e sportit dhe rinia ka mbet pa asnje aktivitet. Pothuajse nuk funskionon asnje klub dhe nuk zhvillohet asnje aktivitet ne komune e decnait e kam pa tudhes qe fillimisht te orjentohem ne ndertimin e palestres sportive dhe kete perkrahje e kemi marre. keshtu qe per pak dite fillojne ndertimet ne kete object kapital, vlera e te cilit sillet reth 2 milione euro. Parashieth qe vitin e ardhshem me perfundu puniemt ne teresi. Me ndertimin e palestres sportrive do te ngjallet jeta sportive dhe kryesiht rinia do te jene te orjentuar me shume ne katicitete sportive dhe do t’ iu shmangen rrugeve deviante dhe kujtoj se eshte nje e aritur mjaft e madhe pe komunen e Decanit…”.
E cila mjerisht si komune eshte paksa e anashkaluar nga qeveria e Kosoves. A nuk iu duket edhe juve keshtu?
“Eshte shume e vertete Mirepo, edhe ne te angazhohemi me shume, te jemi me te perkushtuar ne nxjerrjen e projekteve dhe shrpesoj qe vitin e ardhsshme do te emi me aktiv dhe gjitsesi do te duhej te marrim perkahje me shume. Konsideroj edhe une qe komuna e Decanit eshte e anashkalaur. Se,qeveria e Kosoves eshte dashur t’ i jap me shume perkrahje komunes se Decanit ne investime. Por ne duhet te angazhohemi me shume ne kerkimin e ketyre investimeve?
Z.Selmanaj, a do te vazhdoni edhe me tej qe te ktheni vemendjen e qeverise se Kosoves kah komuna e Decanit?
“Gjithsesi! Une jam deputet I zgjedhur me vota te popullit ne Kosove ne pergjithesi, por ne Decan jam votu me mbi 60 mije vota…Pra, ku mbi 6 mije qytetare me kane dhene perkahje, prandaja kjo per mua eshte pergjegjesi dhe pavaresisht se une jam deputet I opozites, do te angazhohem dhe do te perkushtohem ne nxjerrjen e projekteve per Decanin. Une personalisht jam angazhue dhe ne kette vit dhe nuk do te ndalem ne kerkimin e investimeve, sepse eshte dsetyre imja qe te punoj per interesat e qytetareve te Decanit. Une nuk pajtohem me faktin qe ne tash jam ne opozite dhe nuk duhet te angazhohemi e te sjellim investime ne Decan, per faktin se parate qe menagjohen nga qeveria e Kosoves, jane para te poullit dhe aty jane edhe parate e qyteareve te Decanit, prej te cilave ne duhet te marrim hise ne investime”.
Projekti per ndertimin e palestres sportive qe kap shumen prej 2 milione eurosh, eshte investimi me kapital ne komunen e Decanit, pas projektit per rrugen Decan Plave, te mbetur anash per arsye ende te panjohura per opinionin. 

Ajete Shaban Beqiraj, Radio Kosova

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.