Date Archives October 2008

Programi LEADER + ne Decan

26 tetor 2008, Radio Kosova, Irlanda, do duhej te jete model per zhvillimin rural ne komunen e Decanit. Kete qellim kishte edhe vizita shtate ditore e Grupeve Lokale te Veprimit ne kete shtet, i cili eshte shteti qe perfitoi me se shumti nga implementimi i programit LEADER. Qellimi i projektit LEADER, i mundesuar nga Zyra Nderlidhese e Komisionit Evropian ne bashkepunim me Ministrine e Bujqesise, eshte caktimi i prioriteteve zhvillimore ne zonat rurale si dhe organizimi i komuniteteve lokale per permiresimin e kualitetit te jetes dhe te prosperitetit te komunave…. Read More

Dy milione euro per ndertimin e Palestres Sportive ne Decan

25 tetor 2008 2008, Radio Kosova, Se shpejti ne Decan do te filloje ndertimi i pritetper ndertimin e Palestres Sportive, ne Decan, I mundesuar nga qeveria e Kosoves, e cila ka ofruar shumen prej 2 milione eurosh. Ky project eshte investimi me kapital I qeverise se Kosoves ne komunen e Decanit. Rreth 2 milione euro nga qeveria e Kosoves te cilat do te investohen ne nje hapsire afro 650 metra katrore, ne lokacionin e siguruar nga Kuvendi Komunal I Decanit, po mundesojne realizimin e projekti te nje palestre sportive qe… Read More

Nëntë vjet pas instalimit të UNMIK-ut në Kosovë

24 tetor 2008, Dojce Vele, Me 10 qershor 1999, Këshilli i Sigurimit të OKB-së, miratoi Rezolutën 12/44 dhe me këtë krijoi bazën për ndërtimin e Administratës së Përkohshme Civile, në Kosovë. Pas nëntë vjetesh, në Kosovë ka filluar zbarkimin misioni evropian, EULEKS, I cili rezulton me rikonfigurimin e UNMIK-ut. Në Ditën e Kombeve të Bashkuara, Rasel Geeki, zëdhënës I UNMIK-ut, sjell një rezyme të punës së Misionit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK), gjatë viteve ’99-2008: “Në Kosovë nuk është cdo gjë e përsosur, sigurisht. Por, sic thotë edhe… Read More

Bankat në Kosove ende të paprekura nga kriza globale

17 tetor 2008, Dojce Vele, Sistemi financiar i Kosovës nuk është prekur nga kriza globale, duke pasur parasysh se shumica a kapitalit është investuar në Kosovë-pohojnë përfaqësuesit e bankave të atjeshme. Ndersa, sa i përket besueshmerisë, klientet janë të ndarë në dy grupe.  Ilirijana Tahiraj, nga Zyra për Marrëdhënje me Publikun në Reifeisen Bank, sipas së cilës, depozitat e kesaj banke deri në fund të qershorit 2008 kanë arritur në 450 milionë euro, pohon se nuk janë të prekur nga kriza globale në sistemin bankar. „Kriza globale nuk ka pasur… Read More

Shefi i OSBE-se Almhoffer ne Decan

14 tetor 2008, Dojce Vele & Radio Kosova, ”Rajoni i decanit vayhdont e jetë nje trevë e bukur dhe pavarësisht rrethanave, Manastiri dhe Kuvendi Komunal duhet punuar në prezantimin e këtyre vlerave-tha shefi I Misionit Evropian për Siguri dhe Bashkëpunim, ambasadori austriak erner Almhoffer, në konferencën e sotme për gauzetarë, pas takimeve të ndara me përfaqësuesit e Manastirit të decanit dhe me zyrtarët e Kuvendit Komunal të Decanit. Ambasadori Werner Almhoffer, I cili erdhi në krye të Misionit të OSBE-së në Kosovë, me një tetor të këtij viti, në prononcimin e… Read More

Ajetë Beqiraj fituese e Çmimit te Parë të Festivalit të Radiove, në Tuzlla

Në Festivalin e IV Rajonal të Radiove, „Tingulli është Vizion-Tuzlla 2008“, në një konkurencë prej 160 punimesh, Radio Kosova e përfaqësuar nga gazetarja Ajetë Beqiraj mori Cmimin e Pare te festivalit me radioreportaazhin “Jeta në natyrë”. Festivali i organizuar nga Alter Media u mbajt në Tuzlla të BeH prej datës 24 deri me 29 qershor 2008. RADIO KOSOVA-Programi i Mengjesit Autore e emisionit: Dhurata Kaba-Mustafa Operatore zëri: Myrvete Bunjaku Dëgjues të dashur, sic ju informuam më parë, prej 24 deri me 29 qeshor, organizuar nga Alter Media u mbajt Festivali… Read More

Grün: Kontigjenti gjerman është përherë në dispozicion të paqes

7 tetor 2008, Dojce Vele, Në mesin e 50.000 trupave paqeruajtesish evropiane të cilët krahas 7.000 trupave amerikane me 1999 marshuan drejt Prizrenit-në jug dhe Pejës-në Perëndim të Kosovës, për të siguruar kthimin e rreth 780.000 refugjatëve kosovarë, ishin edhe ushtarët e Bundesverit. Ushtarët e Bundesverit janë me shërbim në Kosovë, që nga ndërhyrja e forcave te NATO-s, në qershor të vitit 1999. Gjeneral Brigade, Vilhelm Gryn, komandant i kontigjentit gjerman ne kuadër të Forces Ndërkombtare të Kosovës, me bazë në Brigadën Shumekombëshe-Jug, në Prizren, tërheq një paralele mes dy… Read More

Decan: Evidentim i hapesirave arkeologjike

6 tetor 2008, Radio Kosova, Komuna e Deçanit është ndër me te pasurat me burime arkeologjike, të cilat dëshmojnë për lashtësinë dhe autoktoninë shekullore të popullatës shqitpare. Projekti “Evidentimi i hapësirave arkeologjike te komunes se Decanit” eshte vetem nje nisme per hapjen e portes se kesaj lashtesie. Hapesirat arkeologjike jane nje perle tjeter e thesarit te trashegimise se komunes se Decanit. Gjurme të vendbanimeve të lashta, objekte te kultit, shpella e varre deshmojne ekzistencen shekullore te popullit shqitpar ne keto treva, perderisa, projekti “Evidentimi i hapesirave arkeologjike te komunes se… Read More

Rivarroset studenti-deshmor, Venet Imer Bajramaj

5 tetor 2008, Radio Kosova, Ne Strellc te Poshtem, me nderime te larta u rivarros studenti-deshmor, Venet Imer Bajramaj, i rene me 15 qershor 1999, ne Prishtine, bashke me Nezir Gashin, Arianit Berishen dhe Uran Ajetin. Te rene gjate perleshjes me kriminele serb, te kater deshmoret per shume vjet u prehen ne varrezat e Prishtines. Por, kriminelet heredokur duhet paguar per krimet e veta. Keshtu, edhe I dyshuari per kete krim, gjendet prapa grilave-tha, ne fjalen e tij te hyrjes Beke Balaj, I cili duke folur ne emer te familjeve… Read More

Ushtarët e Bundesverit kremtojnë 3 tetorin edhe në Kosovë

Ushtarë të Bundesverit në Kosovë 3 tetor 2008, Dojçe Velle. 3 tetori i vitit 1990, kur pjesa e ish-Republikës Demokratike të Gjermanisë, ju bashkua Republikës Federale të Gjermanisë, u kremtua edhe në Brigadën Shumëkombëshe-Jug, në Prizren.Brigada Shumëkombëshe-Jug, në Prizren është njëra nga të dy bazat, ku më 12 qershor të vitit 1999, u vendosen njësitë e para të Forcës Ndërkombëtare të Kosovës (KFOR), të cilët përmes kufijëve me Shqipërinë dhe ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë, marshuan drejt Kosovës. Gjeneral Brigade, Vilhelm Gryn, është komandant i Kontigjentit Gjerman, me 2500 ushtarë: “Bashkimi… Read More