Date Archives August 2008

Festa e Zonjes së Madhe

28 gusht 2008, Dojce Vele & Radio Kosova, Sot, ne Manastirin e Decanit, besimtare serb nga Kosova dhe jashte saj, kremtuan festen “Dita e Zonjes se Madhe”. Liturgjinë e mëngjesit e shërbeu peshkopi Teodosije, kërkesa për zëvenëdësimin e të cilit ishte shkak i përqarjeve brënda Kishës Ortodokse serbe në Kosovë.  Se shpejti ne Decan Konference Nderkombtare per Turizmin Kremta me e madhe ortodkse, edhe kësaj radhe mblodhi ne Manastirin e Decanit qindra besimtarë serb nga vise të ndryshme brënda e jashtë Kosovës. Liturgjinë e mëngjesit e sherbeu peshkopi deritanishëm, Teodosije… Read More

Se shpejti ne Decan Konference Nderkombtare per Turizmin

24 gusht 2008, Radio Kosova, Nen patronatin e Ministrise se Tregtise dhe te Industrise si dhe ne bashkepunim me Kuvendin Komunal te Decanit dhe me Agjencionin Kosovar te Turizmit(KOTAS), ne Decan, do te mbahet Forumi Nderkombtar i Turizmit. Konferenca qe do te mbahet me 5 dhe me 6 shtator, ne Decan, eshte kofnerenca e trete e ketij lloji, pas asaj te Podgorices dhe te Shkodres. Ali Lajci dhe kryetari aktual Ali berisha  Kuqishta pitoreske, njeri nder 13-te fshatrat e Rajonit te Rugoves, eshte vendi ku u mbajt manifestimi kulturoro sportiv,… Read More

UNESKO, aprovon restaurimin e 4 objekteve kulturore ne Rajonin e Pejes

14 gusht 2008, Radio Kosova, Organizata e Kombeve të Bashkuara për Edukim, Arsimim, Shkencë dhe Komunikim(UNESKO), ka aprovuar kater projektpropozime per restaurimin e monumenteve te kultures ne Rajonin e Pejes. Kerkesen per restaurimin e ketyre objekteve e beri Insitutit rajonal per ruajtjen e monumenteve kulturore ne bashkepunim me Organizaten joqeveritare italiane Intersos.  Mjetet per kater projektet i ka ndare Ministria italiane e Puneve te Jashtme, ndersa punekryes do te jete organizata joqeveritare italiane “Intersos”. „Jane kater projekte. Restaurimi i Gjamise se Teftedarit, gjamia me e vjeter ne komunen e Pejes-thote… Read More

Pasaportat e Republikes se Kosoves

9 gusht 2008, Dojce Vele & Radio Kosova, Kosova ka hyre ne javen e dyte te paisjes se qytetareve me pasaportat e Republikes se Kosoves. Sipas Departamentit për Prodhimin e Dokumenteve në Ministrinë e Punëve të Brendshme, brenda ditës prodhohen deri 4.000 pasaporta të reja. Sherbimet civile punojne me orar te zgjatur, ndersa per diasporen ka zyra te vecanta.  

Flamujt ne Maje te Strellcit

9 gusht 2008, Radio Kosova, Flamuri i shtetit te Kosoves dalngadale po perqafohet nga qytetaret e saj. Ai eshte bere pjese e shtepive, apartamenteve, lokaleve e madje edhe e tebanave, ne bjeshket tona. Flamuri shtetror tashme po valon perkrah flamurit kombtar edhe ne Majen e Strellcit, me 2340 metra lartesi mbidetare.  Maja e Strellcit, me 2340 metra lartesi mbidetare, eshte vendi ku Gezim Pallulli nga fshati Strellc i Eperm bashke me bashkefshatarin e tij, Xhafer Gjukajn ngriten flamurin e Kosoves, prane flamurit tone kombtar. „Dy muaj para pavaresise e kam… Read More

Demtimi i pyjeve mbledh ne Decan tre ministra

6 gusht 2008, Radio Kosova & Blue Sky, Kryetari I komunes se Decanit, Musa Berisha sot priti ministrin e puneve te brendshme Zenun Pajazitin, ministrin per Ambient dhe Planifkim Hapsinor ,Z. Mahir Jaggjillar dhe ministrin e Bujqesise, Pylltarise dhe Zhvillimit Rural ne qeverine e Kosoves, z.Idriz Vehapi. Qellimi i takimit ishte koordinimi i punes për parandalimin e shkatërrimit te pyjeve ne komunene e Decanit.  “Komuna e Decanit ka arritur te senzibilizoje opinionin e pergjithshem per kete dukuri dshqeteuses jo vetem ne Decan, por ne gjithe Kosoven. Por, duke qene se… Read More