Gloser: Gjermania ka lobuar per njohjen e Kosoves

7 korrik 2008, Dojce vele, “I gjithe Bllakani Prendimor ka perspektive evropiane dhe per secilin vend jane te percaktuar kriteret, te cilat duhet plotesuar per t´u integruar ne bashkimin Evropian. Andaj, njohja e paversise se Kosoves duhet te jete parakusht per vendet e caktuara, perfshire ketu edhe Serbine”-tha ministri i për Evropë në Ministrinë e Jashtme të Gjermanisë, Gynter Glozer, gjatë vizitës në Prishtinë.  Gjendje alarmante ne pyjet e Decanit.

Gynter Glozer pas takimit me presidentin Fatmir Sejdiu tha se krahas hapave pozitiv, Kosova ka shume sfida perballe, te cilat duhet tejkaluar. Ai permendi sidomos fushen e ekonomise, net e cilen fushe ai premtoi vazhdimin e perkrahjes se qeverise gjermane dhe te Bashkimit Evropian. Ministri Glozer tha se instituionet e Kosoves ashtu sic jane zotuar duhet te vazhdojne me implementimin e Planit te Ahtisarit. ndersa, sa i perket njohejes se pvaressie se Kosves dhe integrimit ne strukturat evropiane, misnitri Gloser tha:
„I gjithe Bllakani Prendimor ka perspektive evropiane dhe per secilin vend jane te percaktuar kriteret, te cilat duhet plotesuar per t´u integruar ne bashkimin Evropian. Andaj, njohja e paversise se Kosoves duhet te jete parakusht per vendet e caktuara, perfshire ketu edhe Serbine-tha ministri Gloser, i cili theksoi se tha se qeveria gjermane ka lobuar per pavaresine e Kosoves dhe per te gjitha gjitha proceset pozitive, ne Kosovë.
Presidenti i Kosoves, Fatmir Sejdiu tha se ka amrre garanca nga qeveria gjermane per mbeshtetje te metutjeshme ne zhvillimet te reja,sic eshte rikonfigurimi i Misionit te Kombeve te Bashakura ne Kosove, i Misionit evropian per Polici dhe Gjyqesi si dhe ne permbushjen e qellimeve per integrime eroatlantike.
Misntrin gjerman per Evrope Gynter Gloser e ka pritur edhe zvendeskryministri i Kosoves, Hajredin Kuci dhe ministri i jashtem Skender Hyseni, i cili ne vjeshte paralajmeroi nje vale e re njohjes se shtetit te Kosoves.
 Ajete Beqiraj, Dojce Vele

Leave A Comment

Your email address will not be published.