Shefi i misionit EULEX në Pejë

15 mars 2008, Dojçe Vele, “Qellimi i Bashkimi Evropian eshte sundimi i rendit dhe i ligjit ne mbare Kosoven, duke shpjeguar se koncepti kryesor eshte pronesia dhe llogaridhenja mendore”-ka thene sot ne Peje, shefi i misonit te EULEX-it, Yves de Kermabon.

Shefi i misionit te BE-se ne Kosove, Ives de Kermabon edhe premtoi sundimin e rendit dhe te ligjit, edhe ne kete pjese te vendit sepse, sic u hspreh, Bashkimi Evropian eshte i itneresaur per sundimin e ligjit ne mbare Kosoven.
“Periudha e ndertimit te misionit do te marre 120 dite dhe une do te takohem me njerezit ne menyre qe te kemi nje vleresim me te mire te gjendjes qe te pergatismi ura bashkepunimi, duke shpjeguar se koncepti kryesor eshte pronesia dhe llogaridhenja mendore. Ne jemi ketu qe t´i mbeshtesim keto institucione permes monitorimit, keshillimit, udhezimeve, ne menyre qe pasi te kompletohet misioni te jemi ne gjendje te punojme ne interes te popullit te Kosoves”.
Yves de Kermabon(ne mes) dhe kryetari, Ali Berisha(djathtas)
Kryetari i Kuvendit Komunal te Pejes, z.Ali Berisha, ne mes tjerash, shfaqi gatishmerine e institucionit te tij per bashkepunim me misonin e Bashkimit Evropian:
Shefi i EULEX-it, Yves de Kermabon me kryetarin e KK-se se Pejes, Ali Berisha
“Ne shfaqem gatishmerine e insitucioneve komunale per bashkepunim ne kete mision ne te ardhmen, sidomos ne sferen e sundimit e ligjit, qe eshte ingerence ekskluzive e ketij misioni Shfrytezuam rastin te qartesojme pozicionin dhe detyrat e misonit te ardhshem, por sidomos interesi yne ishte te dime me teper per misionin lokal. Sidomos,”.
 Me kete rast,shefi i misionit te Be-se, ne Kosove, Ives de Kermabon vizitoi edhe gjykatat, policine dhe pati takime me shoqerine civile te Pejes.

Ajete Beqiraj,Dojce Vele

Leave A Comment

Your email address will not be published.