Presidenti Sejdiu në Deçan

11 mars 2008, Dojçe Vele, “Serbet-peng e qasjeve joracionale”-tha presidenti I Kosoves, dr.Fatmir Sejdiu me rastin e vizitës së tij në Kuvendin Komunal te Decanit, me ç´rast vizitoi edhe dy serbet e sapokthyera.

Presidenti Sejdiu, ne takimin me zyrtaret komunal te Decanit, u njoftua me gjendjen aktuale ne kete komune. Ai shprehu bindjen se besimin se kjo komune ka potencial per t´i realizuar ato, duke dhene mbeshtejen e tij dhe te institucioneve te Kosovws per projektet e nisura.
“Mendoj se kemi hyre ne nje faze shume te rendesishme te zhvillimeve, sakrifica e shume brezave ka perfunduar ne menyren met e mrie te mundshme, me shpallejn e aktitt e pavaresise dhe me njohjen nderkombatere te Kosoves. Numri i vendeve qe e njohin shtetin e Kosoves, sa vjen e shtohet dhe poashtu, edhe premtimi yne kombtar qe ta ofrojme Kosoven sa me shpejt ne rrjedhat euroatlantike“-tha presidneti Sejdiu, duke shtuar se kjo eshte pjese e borxhit te institucioneve locale dhe qendrore te Kosoves, ndaj popullit te saj.
Presidenti I Ksoves, Fatmir Sejidu me kete rast vizitoi edhe dy serbet e sapokthyera ne komunen e Decanit, sepse sic u shpreh ai, „kthimi I te zhvendosurve eshte pjese e permbushjes se zotimit, se Kosova eshte e te gjithe qyetareve, pra edhe komuniteteve pakice. Ndersa ne pyetjne,nese serbet jane problem ne Ksoove, presdineti Sejdiu u pergjigj:
” Nuk jane problem serbet. Problem jane problemat! Njerezit qe ne nje forme apo ne tjetren, mund te jene pre apo peng I qasjeve joracionale. Mirepo, qytetaret e zakonshem jane ata qe njohin kete realitet dhe une besoj se do ta ndertojme relaitetin e ri, plus nje Kosove me te mire dhe me te dashur per te gjithe”.
Kryetari I komunes se Decanit, Musa Berisha, konfirmoi edhe nje here lirine e levizjes dhe qasjen e drejte te decanave ndaj te sapokthyerave:
„Ato jane te lira, komunikojne me qytetare dhe i gezojne te gjitha te drejtat dhe lirite e njeriut, si cdo qytetare tjeter I Kosoves. Keshtu do ta kene te gjithe qytetaret e komunes se Decanit”.
Presidenti i Kosoves Fatmir Sejdiu, me kete rast vuri kurora lulesh edhe tek lapidaret e herojve te kombit, Sali Qeku dhe Luan Haradinaj, ne Decan.

Ajete Beqiraj, Dojce Vele & Radio Kosova

Leave A Comment

Your email address will not be published.