Decan: Sportisti i vitit

8 shkurt 2008, Radio Kosova, Ne organizim te Drejtoratit per Kulture, Rini dhe Sport,sektroi i Sportit, ne sallen e asamblese komunale, ne Decan, u organizua shpallja e sportistit te vitit. Sportist I vitit 2007 u shpall Alban Maksutaj.

Ne sallen e asamblese komunale, ku ishin te pranishem zyrtare komunale, profesore te kultures fizike, trajnere, sportiste e dashamire te shumte te sportit, Avni Regjaj, zyrtar I sportit ne Drejtoratin e Sportit, I Kuvendit Komunal te Decanit, kumtoi emrin e sportisti te vitit 2007:
„Dhe tani akti final i shpalljes se me te mirit nder me te miret! Angazhimi i tij eshte pakontestueshem. Lojtar vetmohues, njeri nder portieret me te mire ne Kosove…Alban Maksutaj shpallet Sportist i Vitit!”
Alban Maksutaj, te cilit mirenjohja dhe kupa iu ndane nga kryetari I Kuvendit Komunal te Decanit, Musa Berisha, eshte angazhuar qe para luftes ne aktivitete sportive. Nderkaq, pas hyrjes se klubit te hendbollit “Decani”, perkatesisht “Liridoni” nw super-lige te Kosoves, qe kater vjet mbron ngjyrat e tij.
„Per mua eshte nje shtytje te punoj me shume ne te ardhmen. Faleminderit, atyre qe m´kane propozu dhe atyre qe m´kane zjgedh! Ne te ardhmen premtoj se do te jem edhe me i mire. Ndersa, sportisteve te tjere ju preferoj qe te vazhdojne me sportin, sepse po vine dite me te mira“-sjell per degjuesit tane, Albani, emocionet e tij.
Zyrtari I Sportit ne Kuvendin komunalkt e decanit, Avni regjaj, thote se pa mebshtetjen e kompanise “Hidroforca” si dhe librarise „Buleza“, nuk do te ishte I mundur mbejajta e ketij aktiviteti. Ndersa, porosia e tij poer isnitcuinet eshte:
„Jemi pak me vonese! Mirepo, shpresojme qe ne te ardhmen do te kemi kushte me te mira dhe sporti ne komune  tone te ec perpara. Meqense komuna jone momentalisht ka vetem nje klub i cili aktivisht ben pjese ne kuader te federatave, une shpresoj qe ne kete vit do te kemi poaq klube, si dikur. Me kete rast, ju bej apel te gjitha insistucioneve qe ta mbeshtesin kulturen fizike, sepse fundja, sporti eshte ambasador i nje shteti i cili po vjen!“
Ajete Beqiraj, Radio Kosova

Leave A Comment

Your email address will not be published.