Date Archives February 2008

Kosova Republikë

10 shkurt 2008, Dojçe Vele, Kosova tashmë po bën përgatitjet për shpalljen e pavarësisë.Por, sa janë të besueshme për kosovaret deklaratat nga burimet diplomatike të cilat i referohen edhe datës së mundshme të shpalljes së Kosovës-shtet dhe përmbushja e ëndërrës së kahmotshme të shqitparëve të Kosovës? Deklarata si: “Koha e shpalljes se pavarësisë është afruar në orë”, “Kosova po përgatitet për pavarësi”, apo edhe deklarata më e fundit e kryeministrit Hashim Thaci, se: “Kjo është fundjava e fundit para shpalljes së pavarësisë”, Arsimit, 26 vjec nga Jabllanica e Vogël, I… Read More

Decan: Sportisti i vitit

8 shkurt 2008, Radio Kosova, Ne organizim te Drejtoratit per Kulture, Rini dhe Sport,sektroi i Sportit, ne sallen e asamblese komunale, ne Decan, u organizua shpallja e sportistit te vitit. Sportist I vitit 2007 u shpall Alban Maksutaj. Ne sallen e asamblese komunale, ku ishin te pranishem zyrtare komunale, profesore te kultures fizike, trajnere, sportiste e dashamire te shumte te sportit, Avni Regjaj, zyrtar I sportit ne Drejtoratin e Sportit, I Kuvendit Komunal te Decanit, kumtoi emrin e sportisti te vitit 2007: „Dhe tani akti final i shpalljes se me… Read More

Dranoc: Falje gjaku në gur të varrit

5 shkurt 2008, Radio Kosova,Sot,ne Dranoc te Decanit, u be varrimi i Besnik Mazrekajt, i cili me 2 shkurt humbi jeten ne nje aksident trafiku. Ne gurin e varrit u be edhe falja e gjakut te tij. Burrat dhe trimat gjithmone kane falur. Kete tradite e percolli edhe familja Mazrekaj, e cila fali gjakun e djalit ne gur te varrit. „Te nderuar qytetare, ju falenderojme per pjesemarrjen ne varrimin e birit tone i cili humbi jeten ne nje fatkqesi komunikacioni ne moshen 21 vjecare. Pejsmerrja juaj na lehteson dhimbjen…Ndersa, ju… Read More

Rotary International edhe në Kosovë

3 shkurt 2008, Dojçe Vele. Rotary International, është organizatë ndërkombëtare e liderëve në profesion dhe në biznes, e shtrirë në 170 vende te botës. Kjo organizatë, tashmë ka pranuar Kosovën si anëtaren e vet të 170-të, me të drejta të barabarta. Zyrtarizmi I “Rotary Club Peja” shënon njohjen e parë ndërkombëtare të Kosovës në këtë organizatë. Rotary International është organizatë e liderëve në biznes dhe profesion, klubi I parë I së cilës u themelua në Cikago, të SHBA-ve, në vitin 1905, nga themeluesi, Pol Harris. Kjo organizatë, sot ka 1… Read More

Kushtetuta e Kosoves do te jete “Kushtetute e Popullit”

1 shkurt 2008, Radio Kosova. “Kushtetuta e Kosovës do te jete Kushtetuta më funksionale, e cila I jep prioritet qytetarit dhe e  cila Kosovën e benë Republike Parlamentare me elemente te sistemit Presidencial”-u tha nder te tjera, ne debatin e sotem publik për draftin e Kushtetutës së Kosovës, te mbajtur ne Peje, ne organizim te ATRC-se.   Anëtarët e komisionit Kushtetues  Fatmir Fehmiu, Kadri Kryeziu dhe Xhevdet Neziraj në debatin e sotëm më qytetarët e komunës se Pejë të organizuar nga  ATRC, sqaruan rolin dhe përmbajtjën e këtij dokumenti te rendesishem,… Read More