Deçan: Sporti në Deçan

12 janar 2008, Radio Kosova, Dikur ne komunen e Decanit ishin active 12 klube sportive, te cilat per shkaqe te ndryshme jane shuar. Klubi i futbollit, I cili para tri vjetesh ishte edhe pjese e Liges se Pare te Kosoves, per shkaqe financiare eshte shuar poashtu. Aktrualisht, eshte aktiv vetem klubi I hendbollit “Liridoni”, I cili me mjaft suskes ben gara në super-ligen e hendbollit te Kosoves.

Dikur ne komunen e Decanit ishin active 12 klube sportive, te cilat per shkaqe te ndryshme jane shuar. Klubi i futbollit, I cili para tri vjetesh ishte edhe pjese e Liges se Pare te Kosoves, per shkaqe financiare eshte shuar, poashtu. Aktualisht, eshte aktiv vetem klubi I hendbollit Liridoni”, I cili me mjaft suskes ben gara ne super ligen e hendbollit te Kosoves.
“Mirepo, ky  klub ne deparatamentin e sportit eshte si regjistruar si klub privat,  thote z.Avni Regjaj,zyrtar I Departamneit te Sportit, ne komunen e Decanit-Klubi I hendbollit “Decani”, I cili qe 50-te vjet ben gara ne liga te ndryshme kosovare si edhe ne kohen e ish-Jugoallvise, ka bere gara ne ligen maqedono kosovare me sukses., qe kater pese vjet qe ben gara nen ombrellen e ketij emri. Sepse, per shkaqe financiare klubi eshte dashte qe te privatizohet dhe duke iu falenderu  keti biznesmeni, ky klub nuk eshte shuar si klubet e tjera ne komune e  Decanit.Shrpesojme se ne te ardhmen do te gjejme mjete per aktivizimin edhe t klubeve te tjera ne Kosove”.
Buxheti vjetor I Drejtoratit per Kulture Rini dhe Sport, ne Decan, per cdo vjet nuk kalon shumen prej 10 mije euorsh. Nderkohe qe menyra per te mbajtur gjalle sportin ne komune mbetet vetem oganizimi I garave te ndryshme sportive neper shkolla; “aktivitete te cilat jane mbajtur edhe ne kohen e okupimit serb, kur arsimtaret tane bredhnin nga shkolla ne shkolle, duke rrezikaur edhe ejten e vet dhe te nxenesve, organizonin gara neper fusha e livadhe!”-thote z.Regjaj.
“Perkunder te gjithave, une asesi s´kam ndermned te dorezohem dhe shproesoj qe me perkushtim edhe me te madh do te vazhdoje aktivetet sportive ne komunen e Decanit t’ I mbajme gjalle, me shprese qe ne te ardhmen, edhe klubet tjera sportive do te bejne gara ne liga te ndryhsme te Kosoves”.
Pyetjes, se sa ka Decani kuadro te kualifikuara ne kete fushe, z.Regjaj i pergjigjet me kenaqesi  per arsye se:
“Kuadri ne komunen e Deçanit eshte kuader qind per qind I kualifikuar. Dmth.,te gjithe jane profesor edhe arsimtar te ekutares fizike dhe kjo tregon se ketu eshte edhe suksesi. Kemi trajner te ndryshem te hendbollit,te futbollit, te volejbollit dhe te gjitha fushave te sportit. Keshtu qe, duke I aktivizuar te gjithe pedagoget e educates fizike te kualifikuar, jam i bindur dhe shume optimist se sporti ne komunen e Decanit, ne te ardhmen do te lulezoje”.
 Ajete Beqiraj, Radio Kosova

Leave A Comment

Your email address will not be published.