Zjarr në Bjeshkët e Prilepit

31 gusht 2007, Radio Kosova, Zjarri ne Bjeshken e Prilepit, nuk ka te ndalur. Ai po merr permasa gjithnje e me te medha, edhe pse për shuarjen e tij jane te angazhuar vazhdimisht njësitet e zjarrfikësve të ndihmuar nga APK-ja ,TMK-ja dhe qytetarët.

As vizita e djeshme e ministrit te Punëve të Brendshme, z.Blerim Kuçit e as prezenca e sotme e nenkryetarit te Kuvendit Komunal te Decanit, Jashar Dobrajt ne vendin e ngjarjes, nuk ka ndryshuar gjendjen ne Bjeshken e Prilepit e cila qe nga e shtuna eshte perfshire nga zjarri. Shefi i Nejsitit te Zjarrfikesve ne Decan, z. Bashkim Ramosaj, thote se era ben gjendjen edhe me te rende dhe pervec nje pjese te lokalizuar, zjarri po merr permasa te medha.
“Jam ne bjeshke te Prilepit qetu. Zjarr eshte ne te gjitha anet. Kiamet!”-flet Z. Ramosaj nga terreni, duke pohuar se  thirrja per ndihme, ka has ne vesht e shurdher.
“Vec edhe nga Zoti nuk kemi kerkuar ndihme.Absolutisht! Asnjeri s´eshte eprgjigjur. Kemi kerku ndihme nga Kfori, kemi kerkaur ndihme nga qeveria, gjeja do helikoptera jane mundu KFOR-i i ka pas arsyet e veta, jo prishje jo defekte.  Nderkohe jemi 120 njerez nga njesiti i zjarrfikesve. Autoriteti pyjor dhe banoret lokal”.
Pervec bjeshkes se Prilepit, në javën e kaluar ka pasur zjarre edhe në vendin e njohur si Podi i Geshtenjvae si dhe ne shume fshatra te komunes se Decanit, me c´rast jane djegur pyje dhe fusha te mbjellura me miser.
Ajete Beqiraj,Radio Kosova

Leave A Comment

Your email address will not be published.