Muharremi:”Shqiperia do te mbeshtes ndertimin e rruges Deçan-Plave-Vermosh”

12 janar 2008, Radio Kosova, Ambasadori i Shqiperise ne Kosove, Bujar Muharremi, sot qendroi ne komunen e Decanit. Ai me kete rast konfirmoi perkrahjen e qeverise se Shqiperise per ndertimin e rruges rajonale Decan-Plave-Vermosh.

“Decani perfaqeson nje periudhe te vecante te historise sone kombtare dhe te perpjekjeve shumevjecare per clirimin e Kosoves, te cilat vazhdojne me realizimin e detyrave ne kuader te pavaresise se Kosoves”-tha Sot Shefi I zyres se Shqiperise ne Kosove,Bujar Muharremi, gjate vizites ne Komunen e Decanit. Muharremi me kete rast solli nje pergjigje edhe nga kabineti I kryeministrit Sali Berisha sa i erket ndertimit te rruges nderrajonale Decan-Plave-Vermosh.

 

“Kuvendit komunal I solla nje pergjigje nga qeveria e Shqiperise lidhur me projektet qe ekzisotjne per ndertimin e rruges Decan-Vermosh. Shpresoj e se shpejti do te kemi nje materjal te plote, ne menyre qe qeveria e Shqiperise te shohe mudnesite se si mund te ndihmoje ne realizmin e ketij projekti zhvillimor, i cili do te afroje me shume ane te ndryshme te decanit me Plaven,me Gucine me Tropojen me qytete e tjera te Shqiperise.Si nje project I cili fundja, I pergjigjet parimeve te Bashkimit Evropian”-tha Muharremi.

 

Muharremi:”Presim projektin e detajuar qe te mundesojme realizimin e tij”

 

Kryetari I Kuvendit Komunal te Decanit, Nazmi Selmanaj: “Per ne ishte nje kenaqesi qe sot marrim nje pergjigje  nga kryeministri Sali Berisha ne kerkesen tone si komune qe ta mbeshtese projektin e rruges Decan-Plave.Pra,ne morem obligime qe ta kompletojme kete si dosje me te gjitha ato studime qe jane ba dhe natyrisht qe presim mebshtetjen ne kete project”!

 

Nder projektet e perbashketa, binjakezim i Decanit me qytete te Shqiperise

 

Shefi i zyres se Shqiperise, Bujar Muharremi permendi edhe projekte te tjera ne vazhdmiesei, sic eshte mundesia e binjakezimit te Decanit me qytete te Shqiperise, si dhe ne mundsine e shfrytexzimit te bukurive natyrore te kesaj qyteze, duke premtuar perkrhajen e plote te shtetit te tij. Me kete rast ai solli ne pah edhe nje here qendrimin e shtetit te tij lidhur me pavaresine e Kosoves:  “Pavaresia e Kosoves eshte nje faktor paqe, stabiliteti dhe perparimi I te gjithe rajonit te Ballkanit.Ky eshte qenrimi I njohur I qverise  se Shqipwrise! Minsitri I jashtem Besnik Mustafai, thote: “Termat qe shoqerojne pavaresine,jane terma te pekohshme,kalimtare. Bishtat e pavaresise bien gjate rruges dhe ngelet vetem pavaresia “-tha ne fund shefi i Zyres se Shqiperise ne Kosove, Bujar Muharremi.

Leave A Comment

Your email address will not be published.