OVL shënon Ditën e Veteranit të UÇK-së

30 dhjetor 2006, Radio Kosova. Sot, ne kompleksin memorial ne Gllogjan, Organizata e Veteraneve te Luftes me shenimin e Dites  se Veteranit te Ushtrise Clirimtare te Kosoves, kujtoi rrugetimin e tyre te gjate per clirim si dhe renjen e bashkeluftetareve te tyre ne altarin e lirise. 

Shenimi i 16 vjetorit te levizjeve te para te armatosura, filloi me marshin e njesive ushtarake te veteraneve te luftes se UCK-se nga fshati Rrezar per ne Gllogjan, ku vune kurora lulesh mbi varrezat e deshmoreve.  Ne prezencen e eproreve te ushtrise clirimtare, te shoqatave te te dala nga lufta, te familjareve te deshmoreve dhe invalideve te luftes, te trupave mbrojtese se Kosoves, strukturave komunale dhe te qytetareve te tjere, manifestimi qendror filloi ne kompleksin memorial Deshmoret e Kombit.

Haradinaj: “Gjate lufte sbashkuam pushket per liri-Sot te bashkohemi per te fituar shtetesine”
Kryetari I Organizates se Veteraneve te Luftes se UCk-se Faik Fazliu, me kete rast u beri thirrje institucioneve vendore per nje kujdes me te madh ndaj veteraneve dhe invalideve te luftes. Ne emer te Shoqatave te dala nga lufta foli Nexhmi Lajci, I cili me nje pesimizem per te ardhmen e Kosoves, krahasoi  gjendjen e tanishme me situaten e viteve te ’90-ta. Perderisa, ish-komandanti I brigades 131 “Jusuf Gervalla”, per zone te Dukagjinit, gjeneral Daut Haradinaj beri thirrje qe te besojne ne instiucionet vendore dhe ne nje te ardhme te pavarur te Kosoves: “Gjate luftes I kemi bashkuar pushket me fitu lirine. Ne kohen e sodit, do t’I bashkojme enrgjite me e fitu shtetesine.ju lus qe te jeni optimiste,te jeni aktiv, qe te jeni te pergjegjshem dhe te punoni qe te ecim perapra,ta ndertojme shtetin tone”
Mushkolaj:”Sic ditem te luftojme ne do te arrime deri te caku perfundimtar”

Ndersa, kryetari i Organizates se Vetereane te Luftes per Zonen Operavite te Dukagjinit, kolonel Avdyl Mushkolaj nder te tjera ta se: “Si pjesetar te Ushtrise Clirimtare te Kosoves, ashtu sic kemi dite te luftojme, ashtu do te dime edhe ta perkrahim njeri-tjetrin edhe ne keto dite per te arritur deri tek caku per te cilin e kemi pas synimin edhe gjate luftes. Perkrah te gjithave do te vazhdojne rrugetimin deri te synimi pefundimtar”-thote kolonel Avdyl Mushkolaj, Kryetar I Organizates se Veteraneve te Luftes per Zonen e Dukagjinit.
OVL e UCK-se per Zonen e Dukagjinit, ne shenje nderimi per sakrificen sublime ne luften heroike, ndau mirenjohje per familjet Jashari, Pajaziti dhe Haradinaj. Ndersa, manifestimi per shenimin e  dites se Veteraneve te Luftes se UCK-se u permbyll me nje program kulturoro artistik.

Leave A Comment

Your email address will not be published.