Rrenohet objekti shtese i restoranit “Gryka e Decanit”

28 dhjetor 2006, Radio Kosova, Me nje vendim te leshuar sot nga sherbimi i inspekcionit prane Kuvendit Komunal te Decanit, ne prezencen e inspekcionit dhe te ShPK-se filloi demolimi I objektit shtese te restoranit Gryka e Decanit, I cili konsiderohet te jete ndertuar ne Zonen me Rendesi te Vecante te Manastirit te Decanit, te shpallur nga ish-kryeadministratori Petersen, ne prill te vitit 2005.
Punimeve gati dymujore me nje investim prej 15 mije eurosh ne nje terrase femijesh prane restoranit Gryka e Decanit ne Decan, pas nje jave s’do t’iu mbetet gjurme  Arsyen na e thote pronari Naim Kuqi, I cili sot ka filluar rrenimin e punes se tij:“Po e shihni edhe vet. Krejt e drurit. Ne toke temen. Asht zone e itnereit te vecante, po thone. Po ata ate vendim e kane pru para dy viteve pa na dvet ne familjen tane,se ne I kemi ketu 12 hektare toke. Ata me se pari eshte dashur te na perfshine edhe ne, cka ju konvenon a iu kinveon qelkjo qe e kemi pru apo jo?Por,s’na ka dvet kurrkush!”
Kuci:”Deklaratat se “prona eshte e shenjt” te vlejne per te gjithe qytetaret njelloj”
Ne vitin 2007 parashihet te fillojne punimet ne rrugen Decan Plave, e cila per hskak se shtrihet gjashte kilometra pergjate zones se vecante, nxiti reagime nga ana e perfaqesuesve serb.  Nga ana tjeter, kjo zone pritet te behet nje zone turistike e cila do te futet ne katalogjet boterore. Dhe, si si mudnt e bhet kjo ne rrethana te tilla, pyet Naim Kuci: “E ardhmja e Decanit thone eshte turizmi,me kend te rrish.edhe Agim Qeku vet ka thene.Ai e ka spot aty per cdo dite thote: “Para ligjit eshte I drejt cdo qyetar,prona eshte e shenjt!” Ai mos te bie ndesh me fjalet e veta,edhe minsitri edhe Ramushi, edhe ata te gjithe.Po thojne qe kjo eshte qeshtje politike. Cka ndikon ne politike kjo terrace? Manastri neqoftese nuk don me u integru ne shoqeri, edhe manasitir s’iu vyn kurrgjo, ne burg!”
Qyetaret:”Na privuan nga shfrytezimi i tokes se blere me shume sakrifica”
Kur prinderit tane blene token, me vjet te tera familja jone hengren buke e kripe per te paguar borxhin. Ndersa sot, kur erdhi dita ta shfrytezojme, mund te marrim vec barin e thare-thote Xhevdet Kuci, bashkepronar I 112 hektareve, te cilet  shtrihen 1500 metra mbi manastirin e Decanit. Perderisa, pronari Naim Kuci, ofshan I deshperuar: “Neqoftese bash per nje terrace mvaret e ardhmja e Kosoves, mos na ardhte ajo e ardhme, mos e gezofshim.Po medet qe s’e kem fitu vet e lujne me neve qysh te dojne”!
Restorani Gryka e Decanit, I ndertuar 1,500 metra mbi manastirin e Decanit, ne mugnese te rrymes elektrike per shkak te moslegalizimit, vazhdon punen me gjenerator qekur para tri vjetesh u leshua ne pune.

Leave A Comment

Your email address will not be published.