Date Archives January 2006

Festa e Shtrigës së Mirë solli gëzim te fëmijët e Deçanit

6 janar 2006, Radio Kosova. Me rastin e festes se Shtriges se Mire, e cila per te krishteret katolike paraqet diten e pagezimit te Jezu Krishtit, regjimenti I pare I armates italiane “Granatieret e Sardenjes”, me baze ne Decan, shprendane mjete shkollore dhe veshje dimerore per 60 femije bonjake te komunes se Decanit.  Legjenda thote se “nje dite tre mbreter u nisen te ngarkuar me dhurata per Femijen Jezu. Nje plake e cila desh t’iu bashkangjitej dhe ne castin e fundit ndryshoi mendje, e penduar pas kesaj provoi t’i arriste… Read More

Sokol Rugovac, i anatemuari me emrin e “Millo Gjukanoviqit”

6 janar 2006, Radio Kosova. Lenda e shtetasit te Malit te Zi me origjine nga Rugova Sokol Rugovac, te cilit ne vitin 98 policia serbe me saldues elektrik ia shkroi ne kraheror emrin “Milo”, pas tete vjetesh arriti epilogun. Por, avokati I tij i pakenaqur me demshperblimin prej 8.250 eurosh, premton ngritje te rastit deri ne Gjykaten e Strasburgut per te Drejtat e Njeriut.   Me 12 prill te vitit 1998, 38 vjecari Sokol Rugovac, I cili i kishte ardhur per vizite ne Peje tezes se semure, derisa po kthehej… Read More