Date Archives July 2004

TINKA KURTI-Një yll që vazhdon të shkëlqejë

12 korrik 2004, Pavarwsia, E lindur me 1932,në Sarajevë, nga babai Fan-Nolist, i dënuar nga Zogu me pushkatim si dhe nga nëna sarajevase, Tinka nuk ëndërroi si cdo fëmijë të këndojë në kor, të kërcejë në balet apo të luajë teatër. Ajo pati në zemër sportin dhe në fillet e saj u mor me atletikë, ku në shumë gara qindmetërshi doli e para. Mirëpo, talenti i saj pwr aktrimin ia diktoi rugwn e jetws,  e cila  do ta shpie nw majat e kinematografisw shqiptare.   Tinka Kurtin, qupën e cila që… Read More