Date Archives June 2004

XHEVAHIR SPAHIU: “Liria i ka hije një populli moçmërisht të moçëm”

Qershor 2004. “Të krijojme atë ndjenjë të kohezionit kombtar, atë njësim shpirtëror të domosdoshëm, se ne duam të jemi në Evropë jo si një statujë e copëtuar por si një komb shpirtërisht i bashkuar dhe siç e ka bërë Zoti, kjo të jetë Shqipëri e parë…”. Kjo është porosia e mjeshtri të fjalës së mprehtë dhe të poezisë goditëse Xhevahir Spahiut, i cili shquhet për origjinalitetin dhe individualitetin  krijues.  Ajetë Beqiraj: Mjafton të përmendim Xhevahir Spahiun dhe lexuesit tanë do të bëhen sy e vesh të mësojnë diç më shumë… Read More