Date Archives April 2001

Meja-Lendina e Pikellimit

Trashe Sokoli me mbesen 27 prill 2001,Meja, rreth shtate kilometra ne perendim te Gjakoves eshte fshati ne te cilin me 27 rill 1999 forcat serbe tubuan rreth 500 meshkuj, per fatin e te cileve edhe sot e kesaj dite nuk dihet asgje. Njera nder nenat  shumta shqiptare te cilat forcat barabare serbe ia vrane me te dashurit e zemres edhe nenemadhja Trashe Sokoli, 80 vjec, e cila krahas vajzes dhe dhenderit, ate dite humbi tre djem dhe nipin, 17 vjec.   Pranvera e  vitit 1999, ne Kosove ishte kohe kur njerezit… Read More